Podcast

We Love Vocals​

We Love Vocals on kolmen laulaja-laulunopettajan muodostama kollektiivi, joka on julkaissut kolme tuotantokautta lauluaiheista podcastia sekä kolmiosaisen Äänessä-youtubesarjan. Minulla on ollut ilo olla tässä mukana. Kaksi muuta jäsentä ovat ystäväni Elina Arlin ja Annika Tepponen.

Niin kuin monet hyvät asiat, myös We Love Vocals syntyi ystävyydestä. Ystävyyden perusta rakentui alusta alkaen arvostavalle kollegiaalisuudelle ja työkaveruudelle opettaessamme samassa oppilaitoksessa. Podcastin aloittaminen oli luonteva jatkumo vuosikausia käynnissä olleelle kollegiaaliselle keskustelulle. Tarvitsimme tosin alkusysäyksen, emmekä olisi uskoneet sen löytyvän lenkkipoluilta. Aloimme viettää paljon aikaa yhdessä taustalaulutriomme We Love Vocalsin takia, mutta Covid-19-pandemian myötä yhteydenpitomme vaihtui etälenkkeihin. Lenkkikeskustelut ajautuivat usein laulamisen monimuotoisuuteen ja ymmärsimme, että tarve kollegiaaliselle yhteisölle ja “laulukeskustelulle” oli meillä kaikilla suuri. Näin syntyi idea meidän kolmen podcast-sarjasta.

Äänessä-sarja toi kaivatun taiteellisen lisän työskentelyllemme. Sarjan myötä pääsimme sovittamaan mahtavien nousevien artistien kappaleita, haastattelemaan vieraitamme taiteen tekemisestä ja toteuttamaan taustalaulajina uudenlaisia versioita kappaleista studiolive-taltioinnissa.

Meille matkanteko on päämäärää tärkeämpää ja haluamme säilyttää avoimuuden muutosta ja kehitystä kohtaan. Laulamisessa ja musiikissa ei voi tulla koskaan valmiiksi, mutta matkasta pitää pystyä nauttimaan! We Love Vocals tarjoaa hyväksyvän, osaavan, hersyvän ja ainutlaatuisen alustan ajatuksiemme tuulettamiselle. Tervetuloa laulumatkallemme mukaan!